Pazin sport Facebook
Pazin sport
Događanja
 
Tuesday, 21 May 2019 06:12

PRVENSTVO BS GRADA PAZINA

 

U srijedu 15. svibnja 2019. godine u Boćarskom centru 'Aleksandar Anzur' u Pazinu održano je Prvenstvo Boćarskog saveza Grada Pazina u disciplini precizno izbijanje. Najbolji je bio boćar Mirko Brajković iz BK Brajkop, drugoplasirani Luka Marcan dolazi BK Pazin, treće mjesto osvojio je Sebastijan Gržić iz BK Lindar a četvrtu poziciju zauzeo je Luigi Šimac iz BK Obelix.
Spomenimo kako je prvenstvo organizirao Boćarski savez Pazina, a suorganizator bio je BK Kamen.

 

U subotu 18. svibnja 2019. godine, juniorska selekcija Košarkaškog kluba Pazin osvojila je uvjerljivo prvo mjesto u Županijskoj ligi u finalnom susretu protiv vršnjaka iz Pule.

KK Pazin : KK Stoja 93:76
(28:15) (26:17) (22:21) (17:23)

KK Pazin:
Lukšić 3(1), Ančić 2, Baća, Zajc (cap.) 8, Krulčić M. 20, Guštin 25(2), Erik 14(2), Ivančić 3(1), Krulčić L., Levak 17(1), Udovičić 1, Belina.
Trener: Ćus Damir
Pomoćni trener: Lukšić Dario

KK Stoja:
Plišić 14(4), Buršić M. 2, Sabatti 3(1), Sošić (cap.) 7(1), Andrilović 7(1), Buršić L. 1, Jakšić 11(1), Kostić 27(2), Blažević 4, Percan, Šimac, Kurtović.
Trener: Vladimir Korošec

 

Čestitke mladim košarkašima!

 

Thursday, 16 May 2019 08:42

DJEČJI OLIMPIJSKI FESTIVAL 2019.

 

U petak, 10. svibnja 2019. u 9 sati,  na gradskom stadionu u Pazinu, zapaljena je olimpijska baklja i podignuta olimpijska zastava kao znak za početak 18. Olimpijskog festivala Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin. Prisutne je pozdravio dogradonačelnik Grada Pazina Veljko Brajković i ravnateljica Vrtića Vesna Rusijan.

Osim u klasičnim, pojedinačnim i ekipnim, disciplinama poput: trčanja na 50m, štafeti, nogometu, bacanju loptice u dalj te skoku u dalj s mjesta, naši su mališani snage odmjeravali i u skakanju u vreći, potezanju konopa, poligonu te oni najmlađi u vožnji tricikla i malom trčanju na 25 m.

Uz 400-tinjak djece iz pazinskog i svih područnih vrtića na stadionu je bilo i 50-tak njihovih odgajateljica, vanjskih suradnika i suradnica te studentica.

Nakon završetka takmičenja za djecu, snage u skakanju u vrećama i potezanju konopa u revijalnom dijelu natjecanja odmjerile su i odgajateljice. Pobjednice u obje discipline bile su odgajateljice iz matičnog vrtića u Pazinu.

Pehar za fair-play ove godine pripao je skupini Cvjetići, a ukupni pobjednici ovogodišnjeg Olimpijskog festivala su djeca iz područnog vrtića Tinjan. Pobjednički pehar su zaslužili pobjedama u disciplinama: skok u dalj s mjesta za dječake, štafeta 4×25 m za djevojčice i nogomet za dječake te osvojenim trećim mjestima u disciplinama: trčanje na 50 m za dječake te bacanje loptice u dalj za dječake.

Oni najbolji odmjeriti će snage s djecom iz cijele Istre na županijskoj Olimpijadi koja će se održati 22. svibnja 2019. u Labinu.

Olimpijski festival se organizira u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina, a majice i kape za sve sudionike osigurao je Hrvatski olimpijski odbor.

 

Završni turnir Prvenstva Hrvatske u Mini košarci za dječake dobne kategorije do 11 godina održati će se Školsko-gradsko sportskoj dvorani u Pazinu od 10. do 12. svibnja. Nastupiti će deset klubova koji su to pravo ostvarili kroz regionalne turnire. Regiju centar predstavljaju Novi Zagreb Bosco i Cedevita.

SKUPINA A: Novi Zagreb Bosco, Split, Oliva Vodnjan, Borovo, Vindija Varaždin
SKUPINA B: ŠK Zadar, Cedevita, Pazin, Grafičar, Donji Miholjac

RASPORED UTAKMICA:

Petak, 10.05.2019.
15:30 KK VINDIJA – KK BOROVO / KK CEDEVITA – KK DONJI MIHOLJAC
16:45 KK SPLIT – KK OLIVA / KK PAZIN – KK GRAFIČAR
18:00 KK NOVI ZAGREB BOSCO – KK VINDIJA / ŠK ZADAR – KK CEDEVITA

Subota, 11.05.2019.
09:30 KK BOROVO – KK SPLIT / KK DONJI MIHOLJAC – KK PAZIN
10:45 KK OLIVA – KK VINDIJA / KK GRAFIČAR – KK CEDEVITA
12:00 SLUŽBENO OTVORENJE
12:30 KK SPLIT – KK NOVI ZAGREB BOSCO / KK PAZIN – ŠK ZADAR
13:45 KK OLIVA – KK BOROVO / KK GRAFIČAR – KK DONJI MIHOLJAC
15:00 KK NOVI ZAGREB – KK OLIVA / ŠK ZADAR – KK GRAFIČAR
16:15 KK VINDIJA – KK SPLIT/ KK CEDEVITA – KK PAZIN
17:30 KK BOROVO – KK NOVI ZAGREB / KK DONJI MIHOLJAC – ŠK ZADAR
18:45 Natjecanje u šutiranju i vođenju lopte

Nedjelja, 12.05.2019. 
09:30 Razigravanje za 9. mjesto / Razigravanje za 7. mjesto
10:45 Polufinale A1 – B2 / Polufinale A2 – B1
12:00 Razigravanje za 5. mjesto / Razigravanje za 3. mjesto
13:15 FINALE
14:30 Zatvaranje turnira, podjela medalja, pehara, nagrada

U petak 10. svibnja 2019. u 9 sati na gradskom stadionu u Pazinu zapalit će se olimpijska baklja i podignuti olimpijska zastava kao znak za početak 19. Olimpijskog festivala Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin. Natjecatelje, suce, navijače i sve ostale okupljene pozdravit će ravnateljica vrtića “Olga Ban” Pazin Vesna Rusijan, a nakon nje i gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić .
Okupit će se nešto manje od 500 djece iz pazinskog i svih sedam područnih vrtića (Cerovlja, Gračišća, Karojbe, Lupoglava, Motovuna, Svetog Petra u Šumi i Tinjana).
Prije samog početka natjecanja djecu će uz glazbu zagrijati pazinski sportaši iz različitih sportova Grada Pazina.
Natjecanja će biti u nogometu, trčanju, skakanju u dalj, bacanju loptice, potezanju konopa, skakanju u vreći, vožnji tricikla i na poligonu.
Svi ljudi željni pozitivne sportske atmosfere, pozvani su da posjete ovaj veseli događaj.

 

Ekipa OKK DRAŽEN PETROVIĆ iz Šibenika zasluženi je pobjednik Završnog turnira Prvenstva Hrvatske u Mini košarci za dobnu kategoriju do 9 godina koji je održan u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu od 26. do 28. travnja 2019. godine. Dječaci i djevojčice šibenskog kluba stigli su do naslova bez izgubljenog susreta, a u „dalmatinskom“ finalu sigurno su nadigrali svoje vršnjake iz ekipe DOŠK-a rezultatom 37:26.
Treće mjesto osvojila je ekipa NOVOG ZAGREBA koja je u polufinalu namučila ekipu DOŠKa, a u borbi za treće mjesto pobijedila je drugu zagrebačku ekipu – CEDEVITU rezultatom 26:16.
Pobjednička ekipa OKK DRAŽEN PETROVIĆ nastupila je u sastavu: Tin Jurić, Ena Ivić, Tomislav Dragović, Filip Suton, Tonko Stošić, Andrija Garma, Stipe Šarić, Bruno Tešić, Martin Špadina, Fran Hugo Burek, Vito Šarin, Lovre Bratić, Filip Mrša i Matea Peran.
Najbolji u šutiranju bio je TIN JURIĆ iz ekipe OKK Dražen Petrović, a u vođenju lopte (poligon) igraš DOŠK-a – ŠIME VLAIĆ.
Hrvatski košarkaški savez nagradio je četiri prvoplasirane ekipe s lijepim peharima i medaljama, a sve sudionike diplomama. Pehare su dobili i pobjednici u šutiranju i vođenju lopte.
Sudački posao na turniru uspješno su obavili suci: Nakićen, Prodanović, Melon, Matek, Erik i Baća.
Košarkaški klub Pazin i Hrvatski košarkaški savez bili su uspješni domaćini i organizatori ovog turnira.

KONAČNI POREDAK NA TURNIRU
1. OKK DRAŽEN PETROVIĆ, Šibenik
2. KK DOŠK, Drniš
3. KK NOVI ZAGREB, Zagreb
4. KK CEDEVITA, Zagreb
5. KK OLIMP INSPEKT-ING, Osijek
6. KK PAZIN, Pazin
7. KK MEĐIMURJE, Čakovec
8. KK VINDIJA, Varaždin
9. KK OLIVA, Vodnjan
10. KK BOROVO, Vukovar

Friday, 03 May 2019 06:58

MAJEVICA RUHCI 17.05.2019. GODINE

Mještani sela Ruhci pozivaju sve ljude dobrog raspoloženja na pučku feštu u nedjelju 17. svibnja 2019. godine.

Zabava je zagarantirana cijeli dan uz sportski i glazbeni program te bogatu ponudu hrane i pića.

Program:
12:00 BOĆARSKI TURNIR (trojke)

13:30 REKREATIVNA BICIKLIJADA (30km staze)
         Kontakt za prijavu: Đankarlo Banko 0951999257

15:00 MALONOGOMETNI TURNIR (muški)

16:00 TURNIR U BRIŠKULI i TREŠETI UZ BOGATE NAGRADE 
         Za sve informacije: Vedran Cvitan 0915972259

PLANINARSKO DRUŠTVO „PAZINKA“PAZIN organizira pješačenje povodom 23. Međunarodnog dana pješačenja Istarske županije koje će se održati u nedjelju, 5. svibnja 2019. godine, na kružnoj stazi Pazin-Hotel Lovac- Rijavac-Zarečki krov-Ivoli - Lindar - Pazin.
Od 8,45 do 9,00 sati – okupljanje ispred Društvenog centra Veli Jože (bivša vojarna) u Pazinu. 
U 9,00 sati – krećemo preko šetališta Pazinske gimnazije i centra grada preko mosta Vršić do Hotela Lovac. Nakon kraće pauze nastavljamo preko Rijavca i Loka do Zarečkog krova. Tu ćemo napraviti još jednu pauzu te formirati grupu koja će se vratiti u Pazin istom stazom (A grupa) i B grupa koja će nastaviti preko Ivoli do Lindara i spustiti se Lindarskom cestom do Pazina. 
Staza je nezahtjevna, dužina kružne staze (A) je 10 km a dužina kružne staze (B) je 16 km. 
Vodiči: planinarski vodiči Pd Pazinke
Partneri i pokrovitelji: Turistička zajednica središnje Istre i Zajednica sportskih udruga Grada Pazina.
Napomena : Prijavom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu; te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost. Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča. Organizator zadržava pravo promjene trase staze ovisno o vremenskim uvjetima.

Thursday, 02 May 2019 07:35

Prvenstvo u parovima B.S. Pazin

Ovogodišnje prvenstvo parova u organizaciji Boćarskog saveza Pazina i Boćarskog kluba Kompakt održalo se u ponedjeljak 29. i utorak 30. travnja u Boćarskom centru Aleksandar Anzur. 
Na ovogodišnje izdanje prijavilo se je sedam parova:
Parovi Buretić - Kurelić (Kamen), Jelenić-Jovičić (Kompakt1), D. Jurman-L. Marcan (Pazin) i V Šolić-Štifanić (Kaldir) igrali su u jednoj skupini dok su parovi Prpić-Bolterštajn (Older), Blažević-Aničić (Kompakt 2) i Brajković-Bravar(Brajkop) igrali u drugoj skupini. 
Nakon razigravanja po skupinama igrala su se polufinala, gdje su ekipe Pazina i Kompakt 1 bile bolje od ekipe Oldera i Brajkopa. U dvoboju za treće mjesto Older je nadmudrio Brajkopa dok je u finalu Pazin bio uvjerljiv protiv Kompakta 1 te su tako boćarski par Dajan Jurman i Luka Marcan odnijeli titulu najboljih u ovogodišnjem izdanju.

 

Thursday, 25 April 2019 10:42

PRVENSTVO HRVATSKE U MINI KOŠARCI - U 9

U petak 26.4.2019. godine u Školsko-gradsko sportskoj dvorani u Pazinu započinje finalni turnir Prvenstva Hrvatske u mini košarci za uzrasnu kategoriju do 9 godina.
Pored domaćina košarkaša iz Pazina završnicu su izborili ekipe Olive iz Vodnjana, predstavnici regije jug KK DOŠK Drniš i OKK Dražen Petrović Šibenik, regiju istok predstavljaju KK Olimp Inspekt Tenja, te KK Borovo Vukovar, sa sjevera Hrvatske dolaze KK Vindija Varaždin i KK Međimurje Čakovec, dok regiju centar predstavljaju KK Cedevita i KK Zagreb.
Nakon odigravanja po skupinama u nedjelju se igraju utakmice za plasman sa početkom u 10 sati.
Napominjemo da su pravila nešto drukčija od seniorske košarke, te da je koš spušten na visinu od 2,75 m.

Thursday, 18 April 2019 06:14

MINIBASKET TURNIR U PAZINU

U petak 19. travnja 2019. godine sa početkom u 9 i 30 sati u Školsko-gradsko sportskoj dvorani u Pazinu odigrati će se Minibasket turnir za košarkaše rođene 2008. godine i mlađe. U petak predviđene su utakmice po skupinama, pa će svoje snage u skupini A odmjeriti domaćin iz Pazina, KK Crikvenica i KK FSV iz Rijeke, dok će u skupini B igrati KK Oliva iz Vodnjana, talijanska ekipa CMB Valdarno i KK Pula. U subotu 20. travnja sve počinje u 9 sati sa utakmicom za 5. mjesto, nakon toga na rasporedu su dva polufinala i utakmica za 3. mjesto, a finale je na rasporedu u 14 sati.

 

Košarkaški klub Oliva iz Vodnjana pobjednik je Regionalnog turnira Regije zapad Prvenstva Hrvatske u Mini košarci za dječake U11.

U Školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu, uz veliku podršku roditelja i ostalih gledatelja, mali košarkaši iz Istarske i Primorsko-goranske županije borili su se za plasman na Završnicu prvenstva Hrvatske kategorije U11 za dječake.

KK Pazin i KK Oliva, kao pobjednici u svojim skupinama, plasirali su se u finale Turnira, a košarkaši Olive iz Vodnjana zasluženo su pobijedili svoje rivale iz Pazina i osvojili Turnir Regije Zapad. Obadvije ekipe plasirale su se za završnicu Prvenstva Hrvatske.

U borbi za 3. mjesto dječaci KK Crikvenice nadjačali su svoje vršnjake iz KK FSV Rijeka, dok su košarkaši Pule 1981 osvojili 5. mjesto nakon uzbudljive završnice i odigranog produžetka s

ekipom Poreča.

Tri prvoplasirane ekipe dobile su od organizatora lijepe pehare u trajno vlasništvo, dok su igrači i treneri četiri prvoplasirane ekipe nagrađeni medaljama Hrvatskog košarkaškog saveza.

Košarkašku pravdu malim košarkašima dijelili su suci Afrić, Nakićen, Erik, Baća i Berton.

KONAČNI POREDAK:

1. KK OLIVA VODNJAN

2. KK PAZIN

3. KK CRIKVENICA

4. KK FSV RIJEKA

5. KK PULA 1981

6. KK POREČ

U Školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu, drugi dan turnira Prvenstva Hrvatske u Mini košarci – Turnir Regije Zapad bio je ispunjen utakmicama najmlađeg uzrasta U9 i utakma U11 uzrasta za djevojčice.

Košarkaški klub Oliva iz Vodnjana pobjednik je u kategoriji U9, ispred domaćina KK Pazina i KK Rovinja. Za većinu malih košarkaša to je bilo prvo natjecateljsko iskustvo i u svakoj utakmici dali su sve od sebe da nadjačaju svoje vršnjake. KK Oliva pokazala je najviše, te je čvrstom obranom nadjačala svoje suparnike i zasluženo osvojila prvo mjesto. Dvije prvo plasirane ekipe - KK Oliva i KK Pazin plasirale su se na završnicu Prvenstva Hrvatske.

KK FSV Rijeka pobjednik je u kategoriji U11 djevojčice s dvije uvjerljive pobjede protiv KK Gospića i KK Rovinja. Djevojčice KK Gospića ostvarile su pobjedu protiv vršnjakinja iz Rovinja čime su zauzele drugo mjesto na turniru i zajedno s KK FSV osigurale su plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske.

Utakmice su odigrane uz bučnu podršku s tribina pazinske dvorane, a sudili su Afrić, Pavelić i Baća. Sve ekipe dobile su od organizatora lijepe pehare u trajno vlasništvo, dok su igrači/ce i treneri ekipa nagrađeni medaljama Hrvatskog košarkaškog saveza.

Domaćin turnira KK Pazin bio je nosilac tehničke organizacije dvodnevnog turnira, a kao i uvijek grad Pazin pružio je gostoprimstvo svim dragim gostima iz košarkaškog sporta, te se svi vesele i slijedećim košarkaškim druženjima u lijepoj Školsko-gradskoj sportskoj dvorani.

Sve pohvale zaslužuje i Hrvatski košarkaški savez koji provodi projekt Mini košarke u suradnji s FIBA-om u svrhu popularizacije Mini košarke kod djece rane školske dobi s ciljem povećanja broja aktivne djece u košarkaškim klubovima diljem Hrvatske
KONAČNI POREDAK:

U9
1. KK OLIVA VODNJAN
2. KK PAZIN
3. KK ROVINJ

U11 DJEVOJČICE
1. FSV RIJEKA
2. KK GOSPIĆ
3. KK ROVINJ

Monday, 11 March 2019 14:07

Zapošljavamo: Kućni/a majstor/ica

 

KUĆNI/A MAJSTOR/ICA

 

Radno mjesto


 PAZIN, ISTARSKA ŽUPANIJA


 1


 Na neodređeno; novootvoreni poslovi


 Puno radno vrijeme


 Smjena - prijepodne


 Nema smještaja


 U cijelosti


 11.3.2019.


 25.3.2019.


 Rad na jednom mjestu


 

Posloprimac


  • Srednja škola 3 godine
  • Srednja škola 4 godine

 Kategorija B


 Nije važno


 Opis poslova: održavanje i nadziranje objekata
Obrazovni profil: srednja škola u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju


 

Poslodavac


 PAZIN SPORT društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje i održavanje sportskih građevina


  • pismena zamolba: Tugomila Ujčića prof. 2, 52 000 Pazin
  • e-mailom: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Dio velike pazinske sportske obitelji, koja djeluje pod okriljem Zajednice sportova, okupio se u srijedu u polivalentnoj dvorani Školsko – gradske sportske dvorane u srcu Istre na tradicionalnoj svečanost na kojoj su dodijeljena priznanja klubovima i pojedincima za ostvarena sportska dostignuća i rezultate u prošloj godini, a pred okupljene su stali i najperspektivniji mladi sportaši do 18 godina u granskim sportovima te oni koji su zaslužili posebne nagrade i priznanja.

Sport preslikati u život

– Prošla, 2018. godina bila je iznimno uspješna, kako za sport na Pazinštini, tako i za hrvatski sport. Veseli nas što je i naša sredina imala predstavnike na velikim natjecanjima, a vesele i ostvareni rezultati što je rezultat rada samih sportaša, ali i klubova, trenera i svih institucija koji su uključene, kao i svih onih društveno odgovornih subjekata koji pomažu sport u Pazinu. Čestitke ovogodišnjim laureatima, a njima i svim našim vrijednim sportašima mogu poručiti da sport trebaju preslikati u život, te će onda biti sigurno dobri i uspješni ljudi, kao što su sada sportaši, rekao je gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, na početku svečanosti.

Najbolji i najuspješniji među pazinskim sportašima lanjske su godine bili sportska penjačica Marta Jedrejčić, boćar Filip Matijašić, rukometašice Pazina i košarkaši Pazina, koji su ponijeli titule najboljih za prošlu godinu u četiri prestižne kategorije: sportašica, sportaš, ekipa i momčad.

Marta Jedrejčić članica SPK Hiperaktiv obranila je laskavu titulu te je drugu godinu za redom okrunjena kao najbolja sportašica grada. Lani je dominirala među starijim juniorkama na županijskoj, međužupanijskoj i državnoj razini gdje je osvojila ukupno osam titula najbolje. Okušala se i među seniorkama gdje također bilježi uspješne nastupe te je oduševila 3. mjestom u disciplini brzinsko, a uspjeh dobiva dodatno na težini uz činjenicu da stijena za treniranje ove discipline postoji samo u Zagrebu i Splitu.

– Nagrada za najbolju sportašicu grada od lanjske godine dala mi je poticaj za još veći rad i dovela do svih ovih rezultata. Moram se zahvaliti trenerima, koji su mi uvijek podrška i na raspolaganju kada treba. Hvala i roditeljima koji su tu da proslave moje uspjehe, a kojih se nadam da će biti još puno, rekla je Marta Jedrejčić po primanju nagrade.

Primati nagrade lanjske je godine, pak, navikao stalni kadetski i juniorski reprezentativac Hrvatske Filip Matijašić, Cerovljan koji brani boje prvoligaša BK Pazina. Svakako je njegov najveći uspjeh, koji ga je kod glasanja stavio ispred konkurencije, nastup na Svjetskom prvenstvu za juniore koje je održano u Jiaxing u Kini gdje se u paru klasično sa Lukom Gašparom okitio srebrnom medaljom. Također, Matijašić je kao igrač juniorske ekipe BK Pazin u jedinstvenoj HR boćarskoj ligi postao lanjske godine viceprvak Hrvatske, da bi predvodio i juniorsku selekciju BS Pazina s kojom je osvojio Kup Hrvatske u 2018. godine. S reprezentacijom je u 2018. godini još nastupio na četveroboju nacija u Francuskoj, Međunarodnom turniru za juniore u Klani i na Božićnom turniru u Rijeci, gdje su osvojili drugo mjesto između reprezentacija Monaca, Italije, Slovenije, Francuske i Srbije.

– Zahvalio bih se na nagradi, hvala svima koji su glasali za mene. Imao sam uspješnu lanjsku godinu za koju su svakako zaslužni ljudi iz kluba i trener Valter Ivančić. Moram se zahvaliti i svojim roditeljima koji me podržavaju, a da se ne “razjadi” i sestri. Ova je nagrada svakako poticaj za još bolje rezultate, rekao je Matijašić.

Poticaj za još bolje rezultate imat će i rukometašice RK Pazina, koje su nakon četiri godine primata zamijenile odbojkašice i stale na svečanosti na mjesto rezervirano za najbolju ekipu grada. Nagradu su zaslužile nastupima u 3. HRL – zapad gdje ostvaruju značajne rezultate. Zapažen uspjeh ostvarile su pazinske rukometašice ove jeseni u Kupu Hrvatske u kojem su porazile i bivše prvoligašice iz Pule te su odigrale polufinale kupa Istarske županije s doprvakinjama 2. HRL – zapad igračicama ŽRK Rudar iz Labina.

Nagrađena plejada mladih

Za najbolju momčad, košarkaše KK Pazina, odnosno njihove kadete, može se reći da su dosanjali svoj i klupski san te će 2018. bit upisana u povijesti pazinske košarke, a time i pazinskog sporta. Igrači rođeni 2001. godine i mlađi, kao pobjednici Regije zapad plasirali su se u Jedinstvenu kadetsku ligu gdje su imali priliku igrati protiv vršnjaka iz renomiranih klubova poput Cedevite, Cibone i Zadara. Upravo su pobjedom protiv Zadra u drugom kolu na domaćem parketu pokazali da nisu zalutali u ligu, a koju su na koncu završili na šestom mjestu.

Svečanost je bila prilika i da se, sada već tradicionalno dodijeli posebna nagrada SŠD Mladost koje djeluju pri OŠ Vladimira Nazora Pazin, čiji učenici sudjeluju na natjecanjima koje organizira ŠSS Istarske županije i koji je član HŠŠS RH, a gdje su sportaši škole proglašeni za 2. najuspješniji klub u Istri na osnovu postignutih rezultata na županijskoj, međužupanijskoj i državnoj razini.

Nagrađeni su i najperspektivniji mladi sportaši do 18 godina u granskim sportovima: Sara Bulić (rukomet), Melani Zajc (odbojka), David Sloković (sportsko penjanje), Nataša Lambaš i Mateo Selar (kickboxing), Alan Srdot (karate), Filip Krnjus (nogomet), Gvido Guštin i Lana Brajković (košarka), Andy Milotić (boćanje). (Mladen PILAT)

Wednesday, 30 January 2019 07:49

Zimska liga 'Tino Matošević'

Finalnim susretima ove nedjelje, završena je zimska liga "Tino Matošević 2018/19.

Nakon odigranih 148 susreta i uz sudjelovanje 24 ekipe, najuspješniji su bili boćari B.K. Kršan,

koji su u finalu pobijedili boćare Brajkopa 6:2.

U susretu za 3. mjesto ekipa Histri bila je uspješnija od ekipe Žminjci rezultatom 7:1

 

 

 

U subotu 19.1.2019. godine u Školsko-gradsko sportskoj dvorani Pazin u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Pazina i Pazin sporta d.o.o. od 16 sati započinje finalni dan Malonogometne Zimske lige 'La Marenda' Pazin 2018./2019. godine i po prvi put Malonogometni turnir U11 'Pristav' 2019. godine.
U Zimskoj ligi koja je započela polovicom prosinca nastupilo je 12 ekipa, nakon razigravanja po skupinama, prošlu subotu počela je nokaut faza iz koje su četiri najbolje ekipe izborile polufinale, pa će se tako za ulazak u finale boriti od 17 sati El stil i Luzeri, te u 17 i 40 Plavi put i Bratulić juniors, utakmica za 3. mjesto na rasporedu je u 19 i 30 dok Finale u 20 i 10. Između dva finala, završnicu lige svojim nastupom uveličat će plesna skupina The spirit iz Pazina. U 21 sati održati će se svečana dodjela nagrada i priznanja za prve četiri plasirane ekipe lige, te najboljeg igrača, vratara i strijelca.
Na malonogometni turnir U11 'Pristav' 2019. godine, nastupati će nogometaši do 11 godina NK Pazinke, NK Žminja, NK Jadrana i NK Funtane, njihove polufinalne utakmice na rasporedu su u 16 i 16 i 30, dok utakmice za 3. i 1. mjesto u 18 i 20 i 18 i 50.
Ovim putem pozivamo sve ljubitelje malog nogometa da podržu ovogodišnje najbolje ekipe.

U okviru svojih programa donacija, Valamar Riviera podupire različite inicijative i projekte u svrhu razvoja turističkih destinacija s ciljem podizanja kvalitete života, obrazovanja, sporta i kulture u lokalnim zajednicama, očuvanja kvalitete Jadranskog mora i priobalja, unaprjeđenja znanja, vještina i obrazovanja u turizmu te humanitarne pomoći za potrebite u društvu, s posebnim naglaskom na pomoć djeci.

Natječaj za donacije otvoren je do 31. ožujka 2019., a vaš projekt možete prijaviti putem online: valamar-riviera

Friday, 21 December 2018 07:32

ZIMSKI PRAZNICI U PAZINU

Grad Pazin je izradio letak za djecu i roditelje u kojem su nabrojene aktivnosti u kojima je moguće sudjelovati tijekom zimskih praznika.  Možete ga preuzeti ovdje: images/headers/dokumenti/onama/zimski_praznici_letak.pdf

Thursday, 20 December 2018 13:48

Gostovanje u emisiji 'Priprema, pozor, sport'

 

U srijedu 19. prosinca Samanta Grizila i Kristina Jurić voditeljice projekta 'Grad u pokretu' gostovale su u emisiji TV Istre  'Priprema, pozor, sport'. Prezentirale su projekt 'Grad u pokretu' koji je službeno trajao od lipnja do studenog ove godine, ali zbog velikog interesa sudionika on se dan danas nastavlja. 'Grad u pokretu' sufinanciran je sa 80% sredstava od strane SDUŠ a ostalih 20% dolazi iz gradskog proračuna Grada Pazina. Projekt se sastoji od tri osnovne skupine, nordijsko hodanje, boćanje i pješačenje uz glazbenu animaciju.

Sve ostale zanimljivosti možete čuti i vidjeti klikom na linku:

 https://vimeo.com/307366467?fbclid=IwAR3EQ3FlzOmrrsgZPPLePJGSJoYJQzetckh03pQtV6djqRZWWiRReGLUufw

 

 

Obaviještavamo korisnike Školsko-gradske sportske dvorane Pazin kako se ista za korisnike velike i polivalentne dvorane zatvara u vrijeme praznika odnosno od ponedjeljka, 24.12. od popodnevne smjene do srijede, 02.01.2019. godine.

Dvorana se redovno koristi još u ponedjeljak, 24.12. ali samo u jutarnjoj smjeni do 15:00 h, te ponovno počinje redovno korištenje od četvrtka, 03.01.2019. godine.

Školski zimski praznici počinju 24.12., ponedjeljak i završavaju 14.01., ponedjeljak.

Diplome primilo 27 malih pazinskih planinara

BREST POD UČKOM

Malo mjestašce Brest pod Učkom bilo je domaćinom jedne neobične svečanosti. Naime, prekjučer (nedjelja) je u tamošnjoj staroj školi završen projekt „Edukacijom i kretanjem do zdravlja od malih nogu“ prigodnom podjelom diploma, i prigodnim planinarenjem po Franetovom putu, koji nosi ime prema Franji Paulišiću, dugogodišnjem predsjedniku pazinskog planinarskog društva. Pohod je predvodio njegov dugogodišnji prijatelj Giovanni Sirotti – Nini, a uz male planinare pohodu su prisustvovali i stariji članovi društava iz cijele Istre.
Po prvi puta u povijesti razvoja ovog društva održana je mala planinarska škola u organizaciji Planinarskog društva Pazinka, ako koju je na kraju završilo 27 malih planinara, koji su tim činom dobili priznanje za edukativni proces koji su prošli unutar škole koja je trajala od početka ove školeske godine odnosno od rujna. Mali su planinari tako odradili sveukupno sedam jednodnevnih izleta, te jedan dvodnevni u Planinarskoj kući Žbevnica, koji im je ostao i u najboljem sjećanju. Voditelji škole su bili Patricija Jedrejčić, Sonja Levak, Snježana Klanjac, Zoran Brajković i Anton Finderle, dok je službeni kuhar škole bio Dalibor Kršanović, a logo na majicama koje su im podijeljene u sklopu škole izradio je Nikola Levak.
Krenuli su tako s izletima na najbližu pazinsku prirodnu atrakciju – i prošetali prema Zarečkom krovu te kroz i uz Pazinčicu stigli do Pazinskog krova i pazinskog Kaštela. Uz otrkivanje prirodnih i kulturnih znamenitosti najbližeg središta Pazina, mali su planinari učili i o planinarskoj opremi te zaštiti prirode. Drugi je izlet bio održan za dan neovisnosti na stazi Borut – Draguć povodom 5. Festivala pješačanja uz suorganizaciju Općine Cerovlje, a bilo je prisutno oko stotinjak planinara iz cijele Istre. Naučili su kako se kretati na planinarskom pohodu na kojem sudjeluje veći broj planinara, te vrijednosti međugeneracijske solidarnosti i pomaganja u skupini. Nedugo nakon toga, 13. listopada, održan je pohod od Poklona na najviši vrh Učke – Vojak na 1.401 metar nadmorske visine, nakon čega je uslijedilo spuštanje prema Maloj Učki i odlazak na Babin grob. U teoretskom dijelu pohoda obrađene su teme snalaženja na karti i upotreba kompasa.

Iza toga uslijedio je pohod  organiziran u sklopu proslave Dana istarskih planinara 21.listopada, kada je otvorena staza Marećica, koja započinje u Račjoj vasi te ide prema Rašporu. Peti po redu, pohod je bio organiziran 10. Studenog u „carstvo klečkih vještica“ a započeo je usponom iz mjesta Bjelsko nedaleko Ogulina. Uz predivne vidike na ovom izletu, djeca su u kratko vrijeme prešla veliku visinsku razliku, a pogotovo su bila impresionirana usponom na sam vrh – stijenu Klek, gdje su u svoje male planinarske dnevnike utisnuli pečate o osvajanju vrha. Na tom izletu obradila se je meteorologija i poznavanje hrvatskih planina.
Vikend 24. i 25. Studenog bio je rezerviran za dvodnevni boravak na Žbevnici gdje su mali planinari noćili, i imali prigodu ponoviti sve naučeno. Unatoč kiši koja je nesmiljeno padala, odrađen je uspon na ovaj najzapadniji hrvatski vrh iznad 1.000 metara. Mali su planinari pisali ispit koji m su pokazali zavidno znanje i dobro pamćenje. U kasnijim evaluacijama djeca su ovaj izlet opisala kao najboljim

U samom spremanju za noćenje i boravak u planinarskom domu djeca su naučila pripremiti se za dvodnevni boravak u planini, spremiti hranu, opremu i odjeću; poštivati pravila kućnog reda.  Ni nemogućnost korištenja mobitela nije im teško pala uslijed igranja društvenih igara i druge zabave.
Projekt „Edukacijom i kretanjem do zdravlja od malih nogu“ je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za šport, Zajednice sportskih udruga Grada Pazina i Istarski planinarski savez.

Tekst i fotografije: Anton Finderle

Tuesday, 04 December 2018 09:10

DRAŽEN ZEČIĆ U PAZINU!!!

Nakon dužeg vremena ponovno u Istri!! 
Pozivamo Vas na spektakularan koncert Dražena Zečića & Banana band u Pazinskoj ŠGS dvorani koji će se održati u subotu 8.12.18.
Dražen Zečić je godinama naš najtiražniji pjevač i autor zabavne glazbe koji se može pohvaliti sa podatkom da su mu svi albumi prodani minimalno u zlatnoj nakladi a puno ih ima platinastih i dijamantnih. Draženovi koncerti su postali jedinstveni po euforičnoj atmosferi i po tome što na koncertima koji traju minimalno dva sata a specifičnost je da zbog velikog broja hitova u repertoaru izvodi često samo refrene pjesama.
Da koncert bude potpun, tu su naši domaćini koji će Vas propisno zagrijati - Replay Band i DJ Foka.

Školsko-gradska sportska dvorana Pazin
08.12.2018
Početak: 21h

PRETPRODAJA ULAZNICA:
AlterEgo Labin
Epolon Pazin
Caffe bar Klub Pazin
B1 Studio Porec
Diverso Buzet
Gimino Žminj
Mystic Pula

Cijena ulaznice u pretprodaji:
Stajanje 60kn
Sjedenje 70kn
Na dan koncerta: 80kn/90kn

DISKOGRAFIJA:
ZAGRLI ME NOĆAS JAČE (1990. SUZY)
GOVORE MI MNOGI LJUDI (1993. SCARDONA)
BOEM U DUŠI (1995. CROATIA RECORDS)
TAMO GDJE JE SRCE (1996. CROATIA RECORDS)
NITKO NEMA DVA ŽIVOTA (1998. CROATIA RECORDS)
JOŠ SE SJEĆAM JEDNE ŽENE (1999. CROATIA RECORDS)
TI SI ŽIVOT MOJ (2001. CROATIA RECORDS)
ŽNJAN – U ŽIVO (2000. SCARDONA)
U IME LJUBAVI (2002. SCARDONA)
POKIDAT ĆU LANCE SVE (2004. HIT RECORDS)
ZORA (2006. HIT RECORDS)
OPROSTI SVIJETE (2007. CROATIA RECORDS)
KONCERT U CIBONI (2008. CROATIA RECORDS)
U ČAST SVIM DOBRIM LJUDIMA (2009. CROATIA RECORDS)
CRNI KRALJ I BIJELA DAMA (2011. CROATIA RECORDS)
ARENA PULA (2012. CROATIA RECORDS)
TVOJ ĆU OSTATI (2013. CROATIA RECORDS)
JA TE VOLIO NISAM (2017. SCARDONA)

NAGRADE:
1999. - pjevač godine, "Porin" za najbolji album zabavne glazbe ("Nitko nema dva života"), nominacija za Porina u kategorijama hit godine i album godine
nagrada izdavačke kuće Croatie Records "Zlatna ptica", za preko 100 tisuća prodanih nosača zvuka
2004. - nagrada publike na Hrvatskom radijskom festivalu za pjesmu "Pokidat ću lance sve"
2006. – naarada publike na Hrvazskom radijskom festivalu za pjesmu „Zora“
2007. – Grand Prix Hrvatskog radijskog festivala sa pjesmom „Stani srce“ i nagrada čitatelja „24 sata“
2008. – nagrada čitatelja „24 sata“ i nagrada na temelju telefonskih glasova za pjesmu „Idi“
2009. – nagrada publike na Hrvatskom radijskom festivalu sa pjesmom „Vladarica“
KOMPILACIJE:

NAJVEĆI HITOVI –live (1997. SCARDONA)
SVE NAJBOLJE 1 I 2 (2003. CROATIA RECORDS)
SVE NAJBOLJE (2003. CROATIA RECORDS)
MEGAMIX -33 ZLATNA HITA ( 2003. HIT RECORDS)
20 ZLATNIH HITOVA (2006. SCARDONA)
THE PLATINUM COLLECTION (2006. CROATIA RECORDS)
HITOVI 2 U 1 (2007. HIT RECORDS)
NAJLJEPŠE LUBAVNE PJESME (2011 CROATIA RECORDS)

Tuesday, 27 November 2018 07:16

ZIMSKA LIGA U TRČANJU, PAZIN 2. PROSINCA

3. kolo Istarske zimske lige održat će se 02. prosinca 2018. godine u Pazinu u organizaciji Sportskog društva Trickeri gdje je sve i započelo prije 14 godina!

U okviru ovog kola održat će se tri dječje utrke i utrka za odrasle.
Za svu djecu koja budu trčala u Pazinu očekuje iznenađenje vilenjaka povodom Veselog prosinca!

Okupljanje je ispred Spomen doma, odnosno na početku Šetališta Pazinske gimnazije gdje će se zaprimati prijave i gdje će startati sve utrke.

Prijave za dječje utrke: 9:00 - 9:50 sati
Prijave za glavnu utrku: 9:00 - 10:30 sati

Za glavnu utrku prijavljuju se samo novi natjecatelji odnosno oni koji nemaju startni broj za ovu sezonu.

U 10:00 sati bit će start utrke za predškolski uzrast na stazi duljine 250 metara.
U 10:15 sati startat će utrka za učenike od 1. do 4. razreda na stazi duljine 500 metara.

Obje utrke odvijat će se na Šetalištu Pazinske gimnazije.

U 10:30 sati počet će utrka za učenike od 5. do 8. razreda.
Oni trče od početka pa do kraja Šetališta Pazinske gimnazije zatim oko nove Školsko-gradske sportske dvorane, pa natrag preko Šetališta Pazinske gimnazije.
Duljina staze iznosi 1100 metara.

Proglašenje za djecu i seniore biti će u 12:00h.

U 11:00 sati predviđen je start utrke za odrasle.

Staza je ukupne duljine 7000 metara te počinje i završava na početku Šetališta Pazinske gimnazije. Natjecatelji u prvom dijelu idu gradskim ulicama i to Šetalištem 
Pazinske gimnazije, ulicom Tugomila Ujčića odnosno oko nove Školsko-gradske sportske dvorane, ponovno Šetalištem Pazinske gimnazije, zatim ulicom 25. rujna 1943., 
Trgom male fontane, ulicom Franine i Jurine, ulicom Velog Jože, Starim trgom, ulicom Prilaz Kaštelu, Trgom istarskog razvoda, Valvasarovom ulicom i donjim dijelom ulice Šime Kurelića. 
U drugom dijelu utrke trči se makadamskim putem oko Pazinke do Rijavca, potom cestom od Rijavca prema Pazinu, preko mosta Svetog Jožefa pa po Rimskom putu uz Pazinčicu do Kaštela. Završni dio 
odvija se ponovno ulicom Prilaz Kaštelu pa preko Starog trga, ulice Velog Jože, ulice Franine i Jurine, Trga male fontane, ulice 25. rujna 1943. do Šetališta Pazinske gimnazije.

Nakon utrka slijedi druženje na trgu ispred Spomen doma uz okrjepu (čaj, voće i kolači).

Članovi Sportskog društva Trickeri pozivaju građane grada Pazina da bodrenjem podrže sve natjecatelje.

Tuesday, 27 November 2018 07:10

PRVENSTVO HRVATSKE U PENJANJU

Marta Jedrejčić iz Sportskog penjačkog kluba Hiperaktiv iz Pazina, na državnom prvenstvu održanom u Zagrebu 24. i 25. studenog 2018. godine, u novoj disciplini ‘kombinacija’, osvojila je 1. mjesto u kategoriji starije juniorke.
Čestitke na velikom uspjehu!

Otvorene su prijave za ovogodišnju pazinsku Malonogometnu zimsku ligu - La Marenda 2018. godine, koja će se igrati u Školsko - sportsko gradskoj dvorani u Pazinu od 15. prosinca. Liga je otvorenog tipa i na njega se mogu prijaviti klubovi/udruge, poduzeća, ustanove, sve udruge građana, pa sve do neformalnih grupa kao „kvartovi“, „ulice“, „klape“. Osobe moraju biti starije od 16 godina. Maksimalan broj prijavljenih ekipa može biti 14.

Liga se provodi u dva natjecateljska kruga i to:

1.krug – ekipe će biti podijeljene u dvije skupine, u kojima svaka ekipa igra sa svakom međusobno, broj ekipa po skupinama ovisit će o broju prijavljenih.

2.krug – kup sustavom na ispadanje, ovisno o broju ekipa, razigravanje početi će ili sa osminom finala ili sa četvrtfinalom.

Prijave će biti otvorene do 5. prosinca ili do 14 prijavljenih ekipa, propozicije možete pronaći na linku http://www.zsu-pazin.hr/wp-content/uploads/2018/11/Malonogometna-zimska-liga-PROPOZICIJE-2018..pdf

Prijave i informacije:

Patrick Rabar 091 585 5497

Matko Videkić 091 760 4078

Thursday, 22 November 2018 07:23

Završen projekt Grad u pokretu

 

Jučer, 19. studenog u Školsko-gradsko sportskoj dvorani Pazin održano je završno predstavljanje projekta "GRAD U POKRETU" - PROGRAM POTICANJA PARTICIPACIJE U SPORTU I REKREACIJI koji je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za šport u vrijednosti od 100.552,00 kn dok je ukupna vrijednost projekta 125.690,00 kn, te je ostatak od 20% sufinanciran proračunskim sredstvima Grada Pazina. Trajanje projekta je od 01. veljače do 30. studenog 2018. godine. Projekt je prijavljen kroz natječaj Središnjeg državnog ureda za šport Poticanje programa bavljenja amaterskim športom i športskom rekreacijom. Projekt je prijavila Zajednica sportskih udruga Grada Pazina a partneri na projektu su Športsko rekreativni klub Vita Pazin, Boćarski klub Pazin, Planinarsko društvo Pazinka Pazin, te Dječji vrtić Olga Ban Pazin. Ciljevi koji su definirani programom su poboljšanje kvalitete života kroz sportsku aktivnost (rekreaciju) te društvenu integraciju, te nastavak korištenja stečenih znanja i vještina nakon završenih programa što predstavlja edukativan značaj i samu održivost programa. Svi su korisnici tijekom pohađanja sportskih aktivnosti dobili kompletnu poduku o navedenim aktivnostima, značaju aktivnosti za njihovo zdravlje, korištenju sportske opreme i rekvizita. Korisnicima se omogućio dodatan sportski sadržaj koji tada nije postojao u gradu Pazinu, stvorena su poznanstva što dovodi do društvene integracije. Također, korisnici su naučili što aktivnosti donose njihovom tijelu i zdravlju i na koje načine mogu i nakon njihova prestanka obavljati iste. Jučer su svečanosti prisustvovali između ukupno 130 uzvanika i uzvanici Središnjeg državnog ureda za šport, zamjenik državne tajnike Krešimir Šamija i glasnogovornica ureda Jelena Kolar. Na završnoj prezentaciji otvorena je i izložba Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin smještena u polivalentnoj dvorani i u holu dvorane koja će se moći razgledati do ponedjeljka, 26. studenog 2018. godine.

 

U ime Zajednice sportskih udruga Grada Pazina i društva Pazin sport d.o.o. pozivamo Vas na završnu prezentaciju projekta Grad u pokretu – program poticanja participacije u sportu i rekreaciji Grada Pazina koja će se održati u ponedjeljak, 19. studenog 2018. godine u polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane Pazin, Tugomila Ujčića, prof. 2, Pazin s početkom u 16:30 sati.
Završnoj prezentaciji projekta koji je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za šport i Grada Pazina prisustvovati će predstavnici Središnjeg državnog ureda, Grada Pazina te ostalih partnera u projektu (Dječji vrtić Olga Ban Pazin, Športsko rekreativni klub Vita Pazin, Boćarski klub Pazin, Planinarsko društvo Pazinka Pazin).
Planirano vrijeme trajanja završne prezentacije je 45 minuta nakon čega je za sve uzvanike predviđen domjenak u holu dvorane, te će se moći razgledati izložba korisnika Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin, jednog od partnera projekta.

 

U Jianxingu u Kini od 23. do 28. listopada 2018. godine održalo se Svjetsko prvenstvo za seniorke, za mlađe seniore do 23 godine i za juniore do 18 godina. Hrvatske reprezentativke i reprezentativci osvojili su dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje. Tim povodom je u petak, 09. studenog 2018 godine, Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić sa suradnicima ugostio  osvajače medalja i predstavnike BK Pazin u maloj vijećnici Grada Pazina. Gradonačelnik Krulčić je čestitao boćarima na uspjehu, te im zaželio još mnogo ovakvih rezultata, uz poruku da će se kroz njihove nastupe diljem svijeta promicati i Grad Pazin.

Tanja Grubiša koja je u disciplini par klasično, sa Nives Jelovica, osvojila 3. mjesto, te su poražene tek u polufinalu od jakog francuskog para, istog para koje su one pobijedile na prošlom europskom prvenstvu, sa kojeg su se vratile sa tri medalje. Ovo je prva medalja u ženskom boćanju sa Svjetskog prvenstva. Filip Matijašić, također je u disciplini par klasično, sa Lukom Gašparom osvojio 2. mjesto. Dvojac je prvotno u polufinalu savladao srpsku kombinaciju Kovačević-Tot 12:9, da bi potom u finalu nakon sjajne borbe bili poraženi od odličnog talijanskog para 7:6. U tom su susretu odlučile sitnice i talijanski boćar, koji je nakon isteka vremena pogodio bulina čime je poništio igru i donio zlato sebi i suigraču u trenutku kada su bili praktički u izgubljenoj situaciji. Gradonačelnik je uputio čestitke i Alenu Guštinu koji nije mogao prisustvovati prijemu, a koji je u paru sa Nenadom Tadićem, osvojio broncu na Europskom prvenstvu koji se održao od 27. do 30. rujna 2018. godine u talijanskom Alessiju. Guštin i Tadić su u parovima u četvrtfinalu sa glatkih 13:0 pobijedili Estonce Artia Lindvesta i Sandera Tiksa, ali su potom polufinale izgubili od aktualnih svjetskih i bivših europskih prvaka, slovenaca Davora Janžića i nekadašnjeg Guštinovog klupskog suigrača Jure Kozjeka.

Prijemu su prisustvovali i Lucijan Ujčić, predsjednik BK Pazin, Željko Geržinić, član BK Pazin, Valter Ivančić, trener u BK Pazin, Luka Marcan, tajnik BK Pazin, Patrick Rabar, tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina te Davor Sloković, predsjednika Gradskog vijeća Grada Pazina.

Osvajači medalja podijelili su svoje dojmove o Kini, te istakli da im je bilo naporno zbog vremenske razlike, ali i da im je ovo bilo predivno novo iskustvo.  Gradonačelnik  Krulčić uručio je prigodne poklone.

Popis medalje Hrvatskih reprezentativaca sa SP u Kini:

Zlatni:

– Marin Ćubela i Mateo Načinović (U-23) – štafetno izbijanje

– Karlo Šaban (U-18) – pojedinačno klasično

Srebrne medalje osvojili su:

– Carrolina Bajrić – bližanje i izbijanje u krug

– Luka Gašpar (U-18) – bližanje i izbijanje u krug

– Luka Gašpar i Filip Matijašić (U-18) – par klasično

Brončane medalje za:

– Marin Ćubela (U-23) – brzinsko izbijanje

– Tanja Grubiša i Nives Jelovica – par klasično

– Carrolina Bajrić i Mateo Načinović – mješovita štafeta

Medalje sa EP U Alessiju:

Zlatni:

– Pero Ćubela – precizno izbijanje

Brončani:

– Alen Guštin i Nenad Tadić – parovi

– Darijan Živolić i Marino Miličević – štafetno izbijane

– Marino Miličević – brzinsko izbijanje

– Pero Ćubela – pojedinačno klasično

 

 Pazin sport d.o.o. i Grad Pazin ove godine po peti puta, zajedno s Pučkim otvorenim učilištem Pazin, Turističkom zajednicom Središnje Istre i Udruženjem Obrtnika Pazin organizira Festival palačinki, koji će se održati 01. prosinca 2018. godine. 
Svi zainteresirani izlagači mogu se prijaviti do 16. studenog 2018. godine sa ispunjenom prijavnicom na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., te poštom ili osobno na adresu Pazin sport d.o.o., Tugomila Ujčića, prof. 2, 52000 Pazin. 

Javni poziv i prijavnica nalaze u privitku:

Javni poziv za izlagače

Prijavnica za izlagače

 

Prijavite se do 15. studenog na edukaciju 'Način financiranja udruge' koju će voditi Antonija Šimunković u Školsko - gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu 22. studenog od 10 do 14 sati.
Ovo je sadržaj edukacije:

1. Pregled izvora financiranja za udruge – natječaji, donacije i sponzorstva, crowdfunding, fundraising, humanitarna pomoć
2. Financiranje (programa ili projekta) zapošljavanja
3. Nefinancijske podrške u pravima, pokretninama i nekretninama
4. Obaveze koje udruge moraju ispuniti kod javljanja na natječaje
5. Znanja i vještine koje treba savladati za javljanje na natječaje
6. Gospodarska djelatnost udruge kao izvor financiranja

Prijaviti se možete putem obrasca koji se nalazi na web stranici: www.invise-savjetovanje.hr/edukacija-nacini-financiranja-za… ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Cijena edukacije iznosi 350,00 kn

 

 

 

 

 

Početkom travnja, uspješnom prijavom na Program aktivne zajednice Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, uspjela je dobaviti sanitarni kontejner, koji služi kao svlačionica i sanitarni čvor, u vrijednosti od 139.475,25 kn. HOO sudjelovao je sa financiranjem 50% sredstava, odnosno sa 69.737,63 kn, dok su ostala sredstva osigurana kroz proračun Grada Pazina, a sredstva koja su bila potrebna za montažu i spoj tople veze između dvorane i nove jedinice, u iznosu od 50.000,00 kn, riješena su sponzorstvom i vlastitim radom.

Svlačionicu u sklopu svojih treninga i službenih utakmica, koristiti će svi boćarski klubovi u Pazinu, trenutno ima ih šest, a koristila se je i za potrebe međunarodnog turnira Petoboj nacija 'A. Anzur - A. B. Lagier' koji se održao u Pazinu od 17. do 19. kolovoza ove godine.

Moramo naglasiti uspješnu dugogodišnju suradnju između ZSU Grada Pazina i HOO koji je kroz svoje natječaje, sufinancirao kupnju dva kombi vozila vrijednosti 345.421,11 kn, koje svakodnevno koriste sportske udruge i klubovi Grada Pazina, rekao je Lucijan Ujčić dopredsjednik ZSU-a Grada Pazina.

Zahvaljujući potpori HOO-a, pazinska Boćarska dvorana s dvije potpuno opremljene svlačionice sada zadovoljava sve uvjete potrebne za održavanje svih vrsta natjecanja.

Svlačionica koja je izrađena i dostavljena od strane pazinske firme Ghia pro d.o.o., napravljena je na način da ima konstrukciju od pocinčanok čelika debljine 15/10, zidovi i krov napravljeni su od sendwich panela izrađeni od profiliranog lima poliuretanskom nezapaljivom pjenom. Podna obloga sastoji se od iverice debljine 18 mm prekrivena linoleumom. Vrata i prozori su od bijelog aluminijia sa izolacijskim sandwich panelom i staklom od 4 mm. Sanitarni kontejner dimenzije: 610 cm x 240 cm x h220 cm (14,6 m2), je opremljen sa jednom wc školjkom, tuš kabinom, pripadajućim bojlerom, dva lavandina i klima uređajem, koji služi za hlađenje i grijanje prostorije.


Pomoćnik Glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač pohvalio je ZSU Grada Pazina koje je prepoznala pogodnosti natječaja HOO kojima poboljšava uvjete za rad svojih sportaša, izrazivši zadovoljstvo što sada pazinska Boćarska dvorana ima kvalitetnije uvijete za rad boćara. Zadovoljstvo ovim projektom, ali i suradnjom HOO-om izrazio je i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić uvjeren kako će nova svlačionica biti od velike koristi svim pazinskim boćarima, a pogotovo mladima kojih je sve više u ovom sportu i koji na natjecanjima redovito postižu dobre rezultate i visok plasman.

Povodom Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu, općina Tinjan i ŠRK 'Vita' iz Pazina organiziraju pbiteljsku utrku, 'Prvi lov na Istarski pršut', 21. listopada 2018. godine.

Start utrke: 15:00 h

Podjela startnih brojeva:  13:30 do 14:45 h

Maksimalni broj timova: 20

Prijave:Prijave su otvorene od 10. listopada 2018. godine i traju do popunjenja maksimalnog broja timova (20 timova). Prijave se šalju na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. U prijavi mailom navesti ime i prezime, te godine rođenja svih prijavitelja, naziv tima te poslati skeniranu potvrdu plaćanja startnine. Prijava se smatra valjanom tek nakon uplate startnine.

Startnina: 30,00 kn po osobi  (uključuje: organizaciju utrke, okrijepu nakon utrke, jednokratnu ulaznicu na Internacionalni sajam pršuta Tinjan: ISAP 2018). Djeca do 14 godina ne plaćaju startninu.

Podaci za uplatu startnina: CEROT d.o.o. Tinjan 2, Tinjan, IBAN račun HR2524070001100400098 (opis plaćanja: naziv tima)

Nagrade: Svi natjecatelji dobivaju finišersku medalju, svi timovi dobivaju prigodnu vrećicu sa blagom, a najbolji tim istarski pršut. 

PRAVILA UTRKE: Utrka je avanturističko-zabavnog karaktera prepuna iznenađenja u duhu lova na skriveno blago, odnosno istarski pršut. Tim koji u najkraćem vremenu koristeći prigodnu kartu Tinjana pronađe kontrolne točke i riješi točno sve vesele i kreativne zadatke na koje će naići na putu do blaga za nagradu dobiva istarski pršut. Svaki tim mora imati barem jedan mobitel. Svi članovi tima moraju biti zajedno za vrijeme utrke. Tim se sastoji od minimalno 2 do maksimalno 5 članova, a svaki tim mora imati barem jednog člana mlađeg od 14 godina, te jednog člana starijeg od 18 godina. U utrci mogu sudjelovati razne obiteljsko-prijateljske kombinacije (djeca, roditelji, none i noneti, zrmani, tete i barbe, prijatelji…).

NAPOMENE: Maloljetne osobe mogu startati samo uz pismeno dopuštenje roditelja.  Svi natjecatelji se natječu na vlastitu odgovornost. Pismeno dopuštenje za startanje maloljetnih osoba potpisuje se prije same utrke, kao i izjava o pristanku na fotografiranje za službene potrebe organizatora utrke.

Page 1 of 20